İzmir’li Pazar günü nereye gider? ne yer? ne içer?.. Yazı dizisi 1 İzmir’li Pazar günü nereye gider? ne yer? ne içer?.. 1 Bu Pazar ne yapalım?
Her şehirde hafta sonu gidilecek farklı yerler, farklı mekanlar vardır. Ama o şehirde yaşayanlar için, bu farklılıklar bir süre sonra sıradanlaşır.
Bu anlamda Türkiye’nin en şanslı şehirlerinden biri İzmir olduğu bir gerçek. Şehir içi gidilecek yerler haricinde şehirden biraz uzaklaşayım diyenlere aracınızla 1 saatte ulaşacağınız o kadar çok yer var ki; sadece yön belirlemek kalıyor size. Buna rağmen bazen yer bulmakta zorlanıyoruz.
Yaz döneminde yazlığınız varsa o yöredeki seçenekler üzerinde yoğunlaşıyorsunuz. Bu sebeple yer bulmak bulunduğunuz yerin imkanları ölçüsünde geçerli oluyor. Örneğin Çeşme’deyseniz gün denizde geçtiği için akşam gidilecek yer seçenekleri üzerinde duruyorsunuz ve bölge bu anlamda seçenek açısından zengin.
Ama okullar açıldıktan sonra, ailece evdesiniz. Pazar günü ne yapalım, nereye gidelim diye eşinizle çocuklarınızla veya arkadaşlarınızla konuşuyorsunuz aklınıza hep aynı yerler geliyor. Aslında amacım hem fikir vermek, hem de yazıya yorum yapan olursa onlardan fikir almak için. Uzun yıllar aynı şehirde olduğunuz için kendiniz bile zorlanıyorsunuz... bazen yeni yerler, yeni tatlar keşfetmek istiyorsunuz; Bizim kullandığımız seçeneklere bir göz atalım. Ayrıca İzmir’e yeni gelenlere de fikir olur; Mekan ismi vermek istemiyorum, reklam olur, ismini vermediklerime de haksızlık etmiş olurum. Şimdi arabanıza bindiğinizde gideceğiniz yollara göre aklımıza gelen yerleri özetleyelim.
(Mesafeler Üçkuyular’dan itibaren verilmektedir.)
Çeşme Yarımadası Çeşme Bölgesi
Dalyanköy; 85 km Çeşme otobanına girdiyseniz ve sonuna kadar gitmek isterseniz Dalyan’da ki balık restorantların çoğu yaz kış açık. Balığı da, mezeleri de çok lezzetli... oturduğunuz mekanlar deniz ve bolca tekne manzaralı, hele hava dışarıda oturmaya elverişliyse iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Fiyatlar benim için önemli değil diyenler için tabii.
Çeşme Marina; 80 km Yine Marina’da yaz-kış açık restorant ve kafeler mevcut. Lüks teknelerin insanı hayallere sürüklediği modern bir alan.
Çiftlikköy; 84 km Kendimizin pek gitmediği, ama giden arkadaşların büyük övgü ile bahsettikleri mekanlar var. Gün batımı bütün çıplaklığı ile her mekandan izlenebiliyor.
Çeşme Şifne 74 km Şifne’de, Dalyanköy gibi yaz kış gidebileceğiniz balık restorantlar mevcut.
Ildır; 75 km Aynı güzergahta ki Ildır farklı bir dünya... son yıllarda dizi filim seti gibi oldu, sürekli çekimler var. Sabah kahvaltısı ile başlayıp akşama kadar rahatlıkla gününüzü geçirebilirsiniz.
Alaçatı; 70 km Son yılların en popüler yerlerinden biri Alçatı... Yaz aylarını söylememe gerek yok, fakat kışında kumrudan balığa kadar her türlü yiyecek içecek bulacağınız yer burası. Renkli binalarının instagram sayfalarını süslediği Alaçatı sokaklarında her mevsim gezmenin keyfini yaşayabilirsiniz. Köy içine girmeyip bir kaç kilometre daha ilerlerseniz, Marina veya surf okulları çevresine takılabilirsiniz.
Zeytinler, Uzunkuyu 53 km Otoban’da Çeşme’ye varmadan Zeytinler çıkışından eski yola geçip Çeşme yönüne dönerseniz 1 km ilerde sağlı sollu birkaç kahvaltı yeri ve et restorantı ile karşılaşacaksınız. Çocuk oyun alanlarının bol olduğu yerler aileler için çok uygun
Karaburun yarımadası bölgesi
Karaburun; 100 km İzmir-Çeşme yolunu yarıladığınızda direksiyonu sağa kırarsanız ve yeni yoldan çıkmazsanız kendinizi Karaburun’da bulursunuz. Eskiden dar ve çok kıvrımlı yollarda gitmek kolay değildi. Çok şirin, bir sahili var, sahildeki balık restorantlar son derece lezzetli. Manzaraları da harika.
Mordoğan 80 km Bölgede en az gittiğim yerlerden biri, Karaburun’dan geriye yaklaşık 20 km geldiğinizde göreceksiniz. Çok güzel bir sayfiye kasabası ve etrafında güzel restorantlar olduğunu biliyorum.
Balıklıova 60 km Yine Mordoğan’dan 20 km daha gelin Balıklıova... Salaş restorantlarında, denizin dibinde büyük zevkle balık yediğimiz yerler var. Balık yerken denize attığınız ekmekler için toplanan binlerce balıkların kavgasını izlemek de ayrı. Bazen Çeşme’ye gitmek veya Çeşme’den İzmir’e gelmek için özellikle bu yolu kullanırız... yani Ildır yolu.
Gülbahçe 45 km Tersden yazdığımın farkındasınız sanırım. İzmir’den gidiş değilde Karaburun’dan dönüş şeklinde anlatıyorum. Biz Balıklıova’dan gelirken eski yolu tercih ediyoruz. Çünkü çok harika manzaralara sahip. Pazar günleri Gülbahçe’de üretici pazarı kurulmuş oluyor. Ürünler çok naturel ve lezzetli... boş geçemezsiniz.
Urla yarımadası
Urla 32 km İzmir’e yaklaştıkça seçenekler artıyor. Urla merkez ve deniz kenarı olmak üzere iki bölümde bakmak gerekiyor. Merkeze çevresinde bolca şarap bağları ve şarap tadım yerleri mevcut. Rahmetli Tanju Okan uzun süre Urla’da yaşadı ve orada vefat etti. Hatta deniz kenarında bir parkta heykeli mevcut. Sanatla çok içiçe bir şehir. Sahildeki iskele çevresinde çok lezzetli balık restorantlar var. Mesafe kısa olduğu için kolayca gidilip gelinebilir.
Özbek 42 km Sahildeki restorantlara oturduğunuzda denizi ve karşısındaki Karaburun yarımadasını izlersiniz. Mezeleri ve balıkları çok lezzetli restorantlar var. Giderken köy içindeki kahvelerde çay içmeniz tavsiye edilir. |
1693 kez okundu
YorumlarHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın |